Domeniile Recaș Fetească Regală

Un vin alb (demisec) cu intense aspecte gustative de fructe albe coapte, tentă citrică lejeră, ușor migdalat pe final și completat de un postgust bun.

Medalii

Viticultură și vinificație

Feteasca Regală conține numai arome derivate din struguri. Este utilizată recoltarea pe timp de noapte, care permite strugurilorsă fie aduși până la cramă reci și zdrobiți direct la presă. Rezultatul este un suc, care este verde, vibrant și proaspăt. Sucul este eliberat de materia în suspensie înainte de fermentare, pentru a permite o fermentare curată care să evidențieze aroma naturală a acestui soi caracteristic de struguri. Feteasca Regală conține un nivel ridicat de polifenoli derivați din struguri care oferă o catifelare caracteristică finalului de gust. Acest vin demisec demonstrează clar acest aspect.

Note de degustare

Galben auriu, cu reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome plăcute de flori albe (salcâm), fructe (măr verde, piersică albă), coajă de lămâie, cu aspecte minerale. Are aciditate bună, corp mediu, intense aspecte gustative de fructe albe coapte, tentă citrică lejeră, ușor migdalat pe final, postgust bun. Vinul e marcat de echilibrul între arome, alcool și corp.

Asocieri culinare

Brânzeturi semitari de tip Edamer sau Cheddar; Preparate la cuptor sau jar din carne de pasare sau vițel, cu sosuri pe bază de ierburi, vinaigrette, citrice sau cu mărar (Café de Paris); Deserturi precum plăcintă cu brânză dulce, nuci și stafide; Tarte de fructe; Cozonac;