Domeniile Recaș Gewurztraminer

Un vin alb (demidulce), ușor citric, rotund, echilibrat în arome și cu un postgust marcat de note de piper alb și miere.

Medalii

Viticultură și vinificație

Gewürzramminer-ul est un soi cunoscut pentru intensiatea aromelor florale de trandafir și postgustul condimentat. Cunoscut și sub numele de „Traminer Roz”, acest soi a fost pentru prima dată plantat în podgoria noastră de către schwabi, popor germanic, adus de Maria-Theresia în perioada imperiului Habsburgic. Pentru vinul alb demidulce din Domeniile Recaș strugurii cu pielița ușor rozalie sunt culeși noaptea la temperaturi răcoroase cu scopul de a păstra prospețimea maximă a aromelor și limpidiatea mustului. Vinificarea se face în vase neutre de inox, iar fermentația se oprește la aproximativ 12% alcool pentru a păstra un rest de zahăr natural – ce convine perfect profilului aromatic al acestui soi.

Note de degustare

Galben pai cu reflexii verzui, cristalin. Arome de suc de trandafiri, fructe exotice (mango, papaya) și tente de fructe cu miezul alb (piersică, caisă). Aciditate foarte bună, ușor citric, rotund, echilibrat cu un post gust marcat de note de piper alb și miere.

Asocieri culinare

Brânzeturi moi; Brânzeturi cu mucegai nobil; Deserturi pe bază de creme de vanilie și fructe;