Domeniile Recaș Merlot

Un vin roșu (demisec) lejer, elegant și ușor de savurat, cu note intense de fructe negre coapte, vanilie și cocos.

Medalii

Viticultură și vinificație

Strugurii Merlot sunt fermentați în prezența pieliței timp de 6-8 zile. În timpul fermentării, pompe speciale cu cronometru recirculă vinul din partea de jos a rezervorului, până la şi deasupra mustuielii. Acest lucru are loc pentru a controla extracţia aromelor și a culorii din pielițe, care plutesc deasupra masei în fermentare. După ce începe fermentarea, se efectuează și recircularea, cunoscută și sub denumirea de pompare sau remontaj, cu o frecvență neregulată. Din ziua a doua până aproape de final frecvenţa crește până lamai multe operațiuni pe oră. Toate fermentatoarele pentru vin roșu de la Cramele Recaș au o pompă dedicată fixată pe rezervor pentru a permite controlarea procesului și stabilirea frecvenței.

Note de degustare

Culoare roșu rubiniu intens. Nasul de deschide cu note de fructe negre coapte, din categoria cireșelor, murelor și afinelor. Gustativ este un vin cu o consinstență bună, fin și elegant. Taninuri ușoare și restul de zahăr rezidual îl fac să fie un vin roșu băubil. Nuanțele de cireșe, vanilie și cocos se dezvoltă frumos gustativ. Postgustul este mediu, dar fin.

Asocieri culinare

Preparate din carne la grătar; Brânzeturi românești proaspete; Deserturi precum prăjiturile pe bază de ciocolată;