Domeniile Recaș Muscat Ottonel

Un vin alb (demisec), corpolent, echilibrat, cu intense arome fructate, completate ideal de postgustul răcoritor și intens.

Medalii

Viticultură și vinificație

Intensitatea naturală cu aromă caracteristică a strugurilor noștri Muscat reprezintă coloana vertebrală a acestui vin. Vinurile Muscat sunt unele dintre puținele în care a gusta din struguri este același lucru cu a gusta vinul. Aromele intense (cunoscute din punct de vedere tehnic ca terpene) din strugurii Muscat pot fi gustate destul de clar în struguri. Scopul fabricării acestor vinuri este, deci, acela de a maximiza trecerea acestor arome din vie în sticlă. Acest lucru se realizează prin recoltarea la rece pe timp de noapte, presarea delicată, protejarea sucului și mai târziu a vinului de un contact excesiv cu aerul și menținerea unei temperaturi scăzute pe tot parcursul procesului.

Note de degustare

Galben pai cu reflexe verzui, limpiditate foarte bună. Arome ierboase de fân uscat, florale (soc), urmate de tente de fructe albe (piersică, caisă) și miere. Aciditate foarte bună, ușor citric, rotund, echilibrat, mineral, cu postgust mediu, plăcut.

Asocieri culinare

Brânzeturi moi; Brânzeturi cu mucegai nobil; Cărnuri albe ușoare; Deserturi pe bază de creme de vanilie și fructe;