Domeniile Recaș Roze

Un vin roze (demisec), cu un parfum subtil floral, de primăvară, definit de o aciditate jovială, consistență și echilibru aromatic.

Viticultură și vinificație

Un Roze de Recaș obținut prin macerația scurtă a strugurilor roșii de Cabernet Sauvignon și Merlot. Mustul de culoare roz, astfel obținut, este fermentat în vase de inox la temperatură controlată pentru a păstra prospețimea aromelor primare. Vinul este îmbuteliat imediat după stabilizare (de obicei în luna ianuarie) pentru a păstra intactă intensitatea aromatică a vinului și a evita orice contact cu oxigenul.

Note de degustare

Un vin de culoare roz vibrant, limpede. Definit de arome intense de fructe roșii coapte, cum ar fi vișinele, zmeura; cu un parfum subtil, floral, de vară. Textura catifelată susține un vin echilibrat, cu arome elegante, ce poate fi consumat de unul singur, sau în compania asocierilor gastronomice potrivite specificului său. Vinul este demisec, are aciditate jovială, consistență și echilibru.

Asocieri culinare

Poate fi savurat de unul singur sau asociat cu: Salate de vară; Carne slabă de pui sau curcan gătită simplu; Paste cu hribi; Fructe de mare și pește;