La Stejari Cabernet Sauvignon

La Stejari Cabernet Sauvignon este un vin roșu sec (baricat pentru 12 luni în și maturat 18 luni la sticlă) este un Cabernet Sauvignon pur-sânge cu un post gust lung, pretabil pentru învechire de minim 10 ani.

Medalii

Viticultură și vinificație

Selecția parcelară de Cabernet Sauvignon provine din zona La Stejari, cunoscută pentru solurie argilo-calcaroase și expoziția perfectă Sud. Randamentele sunt foarte bine controlate, iar microclimatul din zonă este ideal pentru producerea de struguri cu o putere și concentrație extraordinare. Prin această nouă gamă vinificatorii au dorit să arate potențialul vinului roșu mono-varietal produs pe terroirului de Recaș, care în ultimii ani a fost scăldat tot mai mult de razele soarelui. În 2018 strugurii de Cabernet Sauvigon au beneficiat de o toamnă caldă și secetoasă, decisivă pentru maturarea acestui soi masiv și complex. Pentru vinificație, Nora și Hartley au optat pentru o macerație lentă de 3 săptămâni pentru a extrage un maxim de putere și corp. După o presare delicată, vinulse transferă în baricuri noi (225 L) franțuzești Dargeaux&Jaegle – Pădurea Alliers – pentru 12 luni. Fără filtrare sau clarificare, vinul s-a îmbuteliat într-o ediție limitată de 6643 de sticle și a rămas pentru 18 luni în pivințele Cramelor Recaș pentru maturare.

Note de degustare

Vinul se deschide olfactiv cu arome pure și intense de cireșe, coacăze și frăguțe coapte. În al doilea plan distingem note proaspete de salvie, condimente dulci, nucșoară și trufă neagră. Gusativ, vinul ne surpinde prin profunzime. Taninurile bine inegrate îi conferă un corp ferm, dar bine echilibrat prin densitatea fructului și alcoolul bine integrat. Un Cabernet Sauvignon pur-sânge cu un post gust lung, pretabil pentru învechire de minim 10 ani.

Asocieri culinare

Antricot de vită maturatla grătar, Rață sălbatică, Berbecuț. Brânzeturi maturate tari 18-24 de luni – Comte, Gruyere, Parmezan. Tarte sărate și deseturi pe bază de ciocolată neagră și condimente dulci.