Muse Stars (Spumant, Chardonnay)

Spumantul nostru realizat prin metoda tradițională, 100% din Chardonnay, ce se remarcă prin aspectele citrice, perlajul fin și finalul echilibrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Soiul Chardonnay este ales pentru că se potrivește vinurilor spumante și, recoltat mai devreme, permite obținerea unor arome mai delicate decât cele asociate de obicei cu strugurii Chardonnay culeși mai târziu, destinați producerii de vinuri liniștite. Realizat prin metoda tradițională, cu fermentație în sticlă, 19 luni.

Note de degustare

Culoare galben pai, cu ușoare reflexe aurii, limpiditate bună. Perlare fină, bule mici, dense, mousse de densitate medie. Olfactiv debutează frumos cu arome de drojdii fine, urmează fructe (pere galbene, piersici), cu o mineralitate evidentă și cu aspecte de pâine prajită. Aciditate medie, corp bun, gustativ amintește de pepene galben, piersică coaptă, ușor pigmentate cu aspecte citrice. Final echilibrat și postgust bun.

Asocieri culinare

Brânzeturi semitari și tari; Brânzeturi cu mucegai extern (Brie, Camembert); Salată Caesar; Ruladă de pui si curcan; Pește de mare adâncime (calcan); Crustacee mari (rac, langustină, homar); Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas;