Muse Stars (Spumant)

Spumantul nostru realizat prin metoda tradițională, un cupaj de 66% Chardonnay și 34% Mustoasă, ce se remarcă prin aspectele citrice, perlajul persistent și finalul echilibrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Pentru ultima ediție a spumantului Muse Stars, vinificatorii Cramelor Recaș au ales un cupaj între Chardonnay (soiul clasic utilizat pentru vinuri spumante) și Mustoasă, un soi autohton din zona de vest a țării, cunoscut pentru specificul său proaspăt și fructat. Strugurii sunt culeși mai devreme pentru a asigura obținerea unor arome delicate și pentru a păstra o bună aciditate naturală – caracteristica principală a unui spumant de calitate. Spumantul este realizat prin metoda tradițională, cu a doua fermentație în sticlă și maturare pe drojdii timp de 14 luni. Acest proces conduce la obținerea unui spumant complex, cu o textură ultra fină, acompaniată de un perlaj intens și persistent.

Note de degustare

Culoare galben pai cristalin, perlaj fin, bule mici – bine integrate. Olfactiv, spumantul impresionează cu note exotice: portocală, coajă de lime, mango, ananas, completate de arome de corcodușe și piersică de vie – tipice soiului Mustoasă. După aerare, se poate distinge o mineralitate ușoară, arome fine de drojdie și condimente dulci. Gustativ, spumantul se prezintă armonios, cu o efervescență fină și un corp dens. Postgustul este subliniat de un final citric, care îi conferă prospețime.

Asocieri culinare

Preparate pe bază de fructe de mare; Brânzeturi cu mucegai alb (Brie, Camembert); Salată Caesar; Ruladă de pui si curcan; Pește de mare adâncime (calcan); Crustacee mari (rac, langustină, homar);
Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas;