Regno Recaș Chardonnay

Un vin alb (sec) cu un corp rotund, alcool bine integrat și arome intens florale, cu ușoare tente de lemn de cireș, scorțișoară și vanilie, provenite din baricare.

Medalii

Viticultură și vinificație

Regno Recaș Chardonnay este expresia Chardonnay-ului de Recaș, fructat și floral cu o structură bazată pe prospețime. Sunt selectate de vinificatori parcelele cu o expunere estică sau vestică de pe soluri argiloase ce pot înmagazina o aciditate importantă în struguri. Recoltarea pe timp de noapte, presarea delicată, fermentarea la rece și protejarea cu atenție a vinului tânăr de contactul prea îndelungat cu oxigenul fac toate parte din procesul de păstrare a aromelor tipice soiului. Pentru armonizarea structurii și aromelor, vinificatorii optează pentru o maturare de 2-3 luni în barrique-uri de 1-2 vinuri. (Aceste butoaie au fost folosite în anii precedenți pentru Sole și Solo Quinta.)

Note de degustare

Galben auriu, briliant și limpede. Arome florale (romaniță), de fructe (piersici albe, măr golden) cu ușoare nuanțe de lemn de cireș, vanilie și scorțișoară. Vin cu corp rotund, cu alcool bine integrat, aciditate bună și un final persistent cremos.

Asocieri culinare

Brânzeturi semitari și tari; Brânzeturi cu mucegai alb (brie, camembert); Salată Caesar; Preparate la cuptor cu sosuri si reducții; Ruladă de pui și curcan; Pește oceanic (calcan); Crustacee (rac, langustină); Plachie de pește; Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas;