Regno Recaș Cuvée Rouge

Un vin roșu (demisec), delicat, cu o structură mătăsoasă, definit de un final cu note de condimente dulci și ciocolată.

Medalii

Viticultură și vinificație

Nou în gama Regno Recaș: un cupaj de Negru de Drăgășani și Merlot. Intensitatea și puritatea aromelor fructate sunt punctele forte ale acestui cupaj. Pentru a sublinia caracterul proaspăt și energic al acestui soi se folosește doar mustul ravac, după o macerație fină. Intesitatea aromatică este forța acestui vin cu structura întregită de soiul Merlot. Negru de Drăgășani este un soi authoton obținut la Stațiunea de Cercetare Viti-vinciolă Drăgășani prin încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi în 1993, iar la Recaș a fost plantat începând din anul 2000. Nora Iriarte si Hartley Smithers, au început vinificarea și analizarea acestui soi în urmă cu 15 ani, iar vinurile obținute s-au dovedit de o complexitate și o constanță surprinzătoare.

Note de degustare

Vinul este culoare roșu cristalin. Nasul este profund intens – căpșuni, zmeură, vișine, coacăze roșii. Gustativ, vinul se prezintă cu aceleași fructe bine coapte, delicat, chiar feminin cu o structură mătăsoasă. Final cu note de condimente dulci și ciocolată.

Asocieri culinare

Un vin extrem de versatil în acorduri culinare, datorită taninilor prietenoși. Poate acompania salate cu ton, Vitello Tonnato sau burgeri cu carne de vită maturată.  Din bucătăria vegetariană putem asocia: Falafel pita; tocăniță de hribi; chiftele de dovlecel și clătite de hrișcă.