Regno Recaș Negru de Drăgășani

Un vin roșu (sec), catifelat și echilibrat, cu arome intense de fructe roșii, completat de aspectele de condiment dulce.

Medalii

Viticultură și vinificație

Condițiile climatice locale încurajează dezvoltarea și profunzimea aromei. În cazul soiului Negru de Drăgășani totul depinde de faptul ca strugurii să aibă ceea ce este nevoie pentru a produce un vin roșu bun. Viile noastre excelează în mod constant în acest sens. Vinificația noastră rămâne simplă, cojile sunt lucrate doar ușor pentru a obține tanini moi și fructe dulci. Utilizarea lemnului de stejar esteechilibrată cu intensitatea aromei, iar vinul îmbuteliat devreme pentru a-și păstra prospețimea.

Note de degustare

Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe (negre – afine, cireșe amare; & roșii – vișine), fum, alături de aspectede condiment dulce. Aciditate ridicată, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat ,cu final plăcut și postgust bun. Echilibru între arome, alcool și taninuri.

Asocieri culinare

Brânzeturi cu chimen; Carne roșie la grătar; Carpaccio de vițel, vânat (căprioară) cu sos de muștar; Cotlete de miel; Deserturi pe bază de fructe roșii, nuci, migdale, stafide;