Regno Recaș Pinot Noir

Un vin roșu (sec), echilibrat, cu taninuri plăcute, dinamică bună și un final ușor amărui (ce amintește de afine), completat de note ușor condimentate.

Medalii

Viticultură și vinificație

Soiul Pinot Noir, cunoscut pentru dificultatea sa, este îmblânzit la Cramele Recaș. Condițiile climatice locale încurajează dezvoltarea și profunzimea aromei. În cazul Pinot Noir totul depinde de faptul ca strugurii să aibă ceea ce este nevoie pentru a produce un vin roșu bun. Viile noastre excelează în mod constant în acest sens. Vinificația noastră rămâne simplă, cojile sunt lucrate doar ușor pentru a obține tanini moi și fructe dulci. Utilizarea lemnului de stejar este echilibrată cu intensitatea aromei, iar vinul îmbuteliat devreme pentru a-și păstra prospețimea.

Note de degustare

Roşu purpuriu, cu reflexe violacee, limpiditate bună. Arome intense de fructe roşii şi negre (vişine, afine, merişoare) şi florale (violete). Aciditate bună, corp mediu, taninuri plăcute, dinamică bună, cu un final uşor amărui (afine) şi condimentat. Echilibru între arome, alcool şi taninuri.

Asocieri culinare

Bruschete cu ciuperci; Aperitive pe bază de prosciutto, chorizzo, jamon Iberico, ton; Brânzeturi semitari; Pateuri terrine; Iepure la cuptor; Deserturi pe bază de fructe roşii;