Regno Recaș Rhein Riesling

Un vin alb (sec), răcoritor, cu un corp mediu și tente citrice lejere, ușor migdalat pe final, cu un postgust echilibrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Rhein Riesling este un soi relativ nou la Cramele Recaș. Decidem calendarul de recoltare pe baza profilului de gust mai degrabă decât pe baza măsurilor mai convenționale, cum ar fi nivelul de zahăr. Vinul prezintă o aciditate proaspătă împreună cu note florale atractive. Procedurile vinicole sunt păstrate simple pentru a menține prospețimea din struguri mai presus de toate.

Note de degustare

Galben pai, cu reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome plăcute de flori albe, fructe (pere și caise pârguite), coajă de lămâie, cu aspecte vegetale și minerale. Prezintă aciditate bună, corp mediu, alcool bine integrat, este răcoritor, mineral, cu tente citrice lejere, ușor migdalat pe final, cu gust de pere și cu postgust bun. Vinul e marcat de prospețime.

Asocieri culinare

Brânzeturi proaspete; Gustări pe bază de pește; Salată de icre; Sushi; Pește afumat/sărat; Pește la grătar; Paste cu fructe de mare; Bucătărie asiatică; Deserturi precum tarta de lămâie;