Regno Recaș Sauvignon Blanc

Un vin alb (sec) perfect de asociat zilelor călduroase de vară, datorită caracterului definit de prospețime și a corpului ușor fructat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Intesitatea gustativă, aromele erbacee și notele tropicale sunt principalele elemente ce caracterizează vinul Regno Recaș Sauvignon Blanc. Am ales să plantăm acest soi pe expoziții Est sau Vest mai ferite de soare. Pentru a păstra prospețimea aromelor, recoltarea pe timp de noapte, presarea delicată, fermentarea la rece și protejarea cu atenție a vinului tânăr de contactul prea îndelungat cu aerul sunt obligatorii. Strugurii se culeg la maturitate deplină, dar nu târziu, pentru a evita supracoacerea. Nu se utilizează lemn de stejar, tocmai pentru a păstra caracterul aromatic pur și intens al soiului.

Note de degustare

Vinul are culoarea galben-verzui și este limpede cristalin. Aromele primare domină nasul acestui vin: iarbă proaspăt tăiată, verbenă, mentă și fructe exotice: lămâie verde, fructul pasiunii. Aciditatea vibrantă, alcoolul bine integrat și corpul ușor fac ca acest vin să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.

Asocieri culinare

Salate cu avocado, somon. Fructe de mare servite reci: stridii, creveți, king crab. Pește a la plancha, pui la grătar. Prăjituri cu rubarbă sau lămâie.