Regno Recaș Syrah

Un vin roșu (sec), catifelat, cu un corp mediu și taninuri coapte și rotunde, definit de un final plăcut și de postgustul echilibrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Regno Recaș Syrah este făcut din struguri care fac parte din strategia de control a randamentului adoptată în podgorie. Vița de vie Syrah are tendința de a degrada solul prin culturi întinse, fapt care poate duce la vinuri slabe, dacă nu este controlată. La Cramele Recaș, acest lucru se face prin eliminarea unei părți din struguri imediat după înflorire, înainte ca vița de vie să înceapă să îi umfle în struguri. După aceea, accentul se pune pe coacerea deplină a strugurilor rămași pentru a se asigura aroma generoasă și culoarea profundă. Manipularea în podgorie a vinului Syrah este de bază și se bazează pe procese simple pentru a păstra aroma de struguri și a păstra vinurile deschise și plăcute.

Note de degustare

Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de condiment dulce. Aciditate ridicată, corp mediu, taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat, cu alcool integrat, cu final plăcut și postgust bun. Echilibru între arome, alcool și taninuri.

Asocieri culinare

Brânzeturi cu chimen; Salată cu roșii uscate la soare; Carpaccio de vițel; Vânat (căprioară) cu sos de muștar; Cotlete de miel; Deserturi pe bază de fructe roșii, nuci, migdale, stafide;