Regno Recaș Tămâioasă Românească

Un vin alb (demidulce) care se distinge prin echilibrul dintre prospețime și dulceață, definit de un corp bun și de un postgust aromatic, cu note dulci de miere și tămâie.

Medalii

Viticultură și vinificație

Plantat pentru prima dată în DOC la Recaș în 2013, acest soi emblematic românesc și-a dovedit tipiciatea și complexitatea și în podgoria noastră. Aclimatizarea soiului cu solurile calcaro-argiloase și clima mai temperată din Banat s-a desfășurat foarte bine, iar ca urmare am decis vinificarea sa în demidulce, pentru a pune în evidență notele florale și corpul fin și elegant tipic acestui soi.

Note de degustare

Galben pai, limpede și cristalin, vinul impresionează cu un nas „mieros” de tei, flori de câmp și fructe cu miez galben (piersici, nectarine și caise). Gustativ, Tămâioasa de Recaș se distinge prin echilibrul între prospețime și dulceață. Aciditate foarte bună, corp atletic și postgust aromatic, cu note dulci de miere și tămâie.

Asocieri culinare

Brânzeturi proaspete, Salate cu brânză de capră, Mezeluri tradiționale de Paște; Tort de Înghețată, Prăjituri cu brânză, Clătite Bănățene; Deserturi cu caise, pere;