Selene Cabernet Sauvignon Magnum

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, cu un caracter complex și o structură puternică, ce se deschide frumos cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc.

Medalii

Viticultură și vinificație

Pentru acest vin sunt utilizați struguri ajunși la maturitate din cele mai bune părți ale podgoriei. Selene este produs numai în ani excepționali. Vinul reflectă foarte bine vinurile roșii de la Recaș și accentul se pune pe claritate și armonie. Acest aspect este creat încă de la început prin utilizarea unor struguri foarte bine copți.

Note de degustare

Culoare roșu vișiniu, reflexe violacee și limpiditate foarte bună. Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare.
Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc. Aciditate foarte bună, tanini tineri, dinamici, în egală măsură catifelat și rotund, cu final ușor iute și cu postgust de durată. Arome intense de fructe (mure, coacăze), împletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și lemn dulce (pe final).

Asocieri culinare

Platouri tradiționale românești, pastramă, vânat de talie medie și mare, vițel, Goulash, rață, Pfefersteak, porc mistreț la jăratic, preparate din carne de vită, brânzeturi cu mucegai, deserturi cu cireșe, mure, coacăze, ciocolată.