Selene Cabernet Sauvignon

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, cu un caracter complex și o structură puternică, ce surprinde prin textura catifelată și prin finalul lung, dominat de notele de ciocolată amară.

Medalii

Viticultură și vinificație

Pentru acest vin sunt utilizaţi struguri ajunși la maturitate deplină, culeși de pe cele mai bune plaiuri din cele 158 de hectare de Cabernet Sauvignon ale podgoriei. Acest vin este produs numai în anii excepţionali (ultimii find 2015, 2018 si 2019) și doar din struguri excepționali. Vinul este un Cabernet Sauvignon 100% și reflectă foarte bine potențialul de calitate al vinurilor roşii de la Recaş. Plantat pe parcele cu timp de însorire maxim, strugurii sunt triați și culeși la maturitate deplină. Toamnele lungi și calde sunt necesare coacerii perfecte și rotunjirii taninurilor. Vinificatorii au oportunitatea de a alege pentru Selene cei mai buni struguri din vastul areal dedicat acestui soi – în scopul de a obține un vin cu un echilbru aromatic fruct – corp – taninuri perfect. Anul 2021 a fost anul perfect pentru soiurile roșii din Recaș, unul dintre cei mai buni din ultimii 40 de ani.

Note de degustare

Vinul este nefiltrat, de culoare roșu-vișiniu, opac, cu reflexe violacee. Prezintă arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze negre și frăguțe) bine coapte. Nasul este întregit de note de ciocolată neagră, scorțișoară și cireșe coapte. Corpul vinului este bine structurat și completat în densitate cu taninurile din lemnul de stejar nou franțuzesc. Vinul se prezintă complex și puternic. Un Cabernet puternic, dar elegant – în egală măsură catifelat și rotund cu un final lung. Potențial de învechire – minim 10 ani.

Asocieri culinare

Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai albastru;
Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;