Selene Cabernet Sauvignon

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, cu un caracter complex și o structură puternică, ce surpinde prin textura catifelată și prin finalul lung, dominat de notele de ciocolată amară.

Medalii

Viticultură și vinificație

Pentru acest vin sunt utilizaţi struguri ajunși la maturitate deplină din cele mai bune plaiuri din cele 158 de hectare de Cabernet Sauvignon ale podgoriei. Acest vin este produs numai în anii excepţionali și doar din struguri excepționali. Vinul este un Cabernet 100% și reflectă foarte bine potențialul de calitate al vinurilor roşii de la Recaş. Plantat pe parcele cu timp de însorire maxim, strugurii sunt triați și culeși la maturitate deplină. Toamnele lungi și calde sunt necesare coacerii perfecte și rotunjirii taninurilor. Vinificatorii au oportunitatea de a alege pentru Selene cei mai buni struguri din vastul areal dedicat acestui soi -în scopul de a obține un vin cu un echilbru aromatic fruct – corp – taninuri perfect.

Note de degustare

Vinul este nefiltrat, de culoare roșu-vișiniu, opac, cu reflexe violacee. Prezintă arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare (ferigă). Corpul vinului este bine structurat și completat în densitate cu taninurile din lemnul de stejar nou franțuzesc. Vinul se prezintă complex și puternic cu note de vanilie, scorțișoară și tabac. Un Cabernet puternic, dar elegant – în egală măsură catifelat și rotund, cu un final lung și texturat cu note de ciocolată amară. Potențial de învechire – minim 10 ani.

Asocieri culinare

Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai albastru; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;