Selene Fetească Neagră

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, ce suprinde prin prospețimea sa și prin latura florală, asociată unui corp plin, catifelat cu taninuri subtile, tipice acestui soi.

Medalii

Viticultură și vinificație

Terroir-ul variat de la Recaș permite o selecție riguroasă a strugurilor de Fetească Neagră ce intră în componeța Selene. Astfel, asamblajul se face din struguri cu caracteristici diferite, culeși manual de pe o multitudine de soluri cu scopul de a obține un vin puternic, dar în același timp plin de prospețime. În perioda de vinificare și asamblare, enologul Nora Iriarte pune accentul pe păstrarea intactă a intesității fructoase tipice acestui soi, dar și pe obținerea unei structuri capabile să poarte acest vin în timp. Anul 2020 a fost unul excepțional pentru acest soi la Recaș: precipitații puține și temperaturi perfecte pentru maturarea perfectă a taninurilor și aromelor.

Note de degustare

Culoare densă, rubiniu cu reflexii violete. Olfactiv vinul se prezintă intens, imediat de la deschidere, dominat de fructe negre: afine în ciocolată, prună bistrițeană, completat de arome proaspete de smochine și căpșuni. Gustativ, vinul surprinde prin prospețimea sa și prin latura florală, asociată unui corp plin, catifelat cu taninuri subtile tipice acestui soi. Final lung și elegant cu arome de ciocolată, vanilie și condimente dulci: nucșoară și cardamon.

Asocieri culinare

Un vin versatil în asocieri culinare, datorită taninilor subtili și a complexității aromatice. Poate acompania preparte pe bază de legume: vinete, dovlecei, ciuperci și roșii coapte. Ideal pentru preparate tradiționale: sarmale în foi de viță, tocănițe de vânat, plăcinte sărate, păturată bănățeană pe crumpi.