Selene Fetească Neagră

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, ce suprinde prin prospețimea sa și prin latura florală, asociată unui corp plin, catifelat cu taninuri subtile, tipice acestui soi.

Medalii

Viticultură și vinificație

Terroir-ul variat de la Recaș permite o selecție riguroasă a strugurilor de Fetească Neagră ce intră în componența Selene. Astfel, asamblajul se face din struguri cu caracteristici diferite, culeși manual de pe o multitudine de soluri cu scopul de a obține un vin puternic, dar în același timp plin de prospețime. În perioada de vinificare și asamblare, enologul Nora Iriarte pune accentul pe păstrarea intactă a intensității fructoase tipice acestui soi, dar și pe obținerea unei structuri capabile să poarte acest vin în timp. Anul 2021 a fost pentru soiurile roșii cel mai bun din ultimii 40 de ani la Recaș. Feteasca Neagră se evidențiază în acest an prin densitatea culorii și un echilibru perfect între putere texturală – intesitate aromatică.

Note de degustare

Culoare densă, rubiniu cu reflexii violete. Olfactiv, vinul se prezintă intens, imediat de la deschidere, dominat de fructe negre: afine în ciocolată, prună bistrițeană, completat de arome proaspete de smochine și căpșuni. Gustativ, vinul surprinde prin prospețimea sa și prin latura florală, asociată unui corp plin, catifelat, cu taninuri subtile tipice acestui soi. Final lung și elegant cu arome de ciocolată, vanilie și condimente dulci: nucșoară și cardamon.

Asocieri culinare

Un vin versatil în asocieri culinare, datorită taninilor subtili și a complexității aromatice. Poate acompania preparate pe bază de legume: vinete, dovlecei, ciuperci și roșii coapte. Ideal pentru preparate tradiționale: sarmale în foi de viță, tocănițe de vânat, plăcinte sărate, păturată bănățeană pe crumpi.