Sole Chardonnay

Unicul Sole Chardonnay este un vin alb sec, baricat, corpolent, cu arome fructate intense și un final lung, dominat de note de ananas confiat și condimente orientale.

Medalii

Viticultură și vinificație

Sole Chardonnay de Recaș provine din struguri atent selecționați de pe parcelele cu expunere principal Sudică. Soarele este ingredientul principal al acestui vin, conferindu-i putere și caracter. Fiind vorba despre un produs premium, se acordă o atenție suplimentară tuturor aspectelor legate de limitarea și optimizarea producției. Fermentarea se face parțial în butoaie de stejar franțuzesc noi. Acestea sunt agitate manual după fermentare pentru a menține drojdia din vin în suspensie și pentru a permite obținerea unei densități crescute a vinului. Acest proces este cunoscut ca batonaj, și este efectuat de trei ori pe săptămână până la dobândirea echilibrului dorit. Selecția stejarului este importantă în acest vin: la baricare se folosește o combinație de diferite intensități de prăjire a lemnului pentru a crește nivelul de complexitate aromatică a vinului.

Note de degustare

Galben auriu, limpede cristalin. Olfactiv, foarte rafinat cu un echilibru complex de arome: piersică, caisă, măr golden, miere, unt de migdale, vanilie și scorțișoară. Un vin corpolent, cu arome intense și un final lung cu note de ananas confiat și condimente orientale. Particularitatea în anul 2021 este corpul pronunțat și aciditatea mai scăzută. Sole Chardonnay își va menține complexitatea în timp și poate fi învechit până la 10 – 12 ani.

Asocieri culinare

Brânzeturi semitari și tari; Brânzeturi cu mucegai (Brie, Camembert); Salata Caesar; Preparate la cuptor cu sosuri și reducții; Ruladă de pui și curcan; Pește oceanic (calcan); Crustacee mari (rac, langustină, lobster); Steak de ton; Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas;