Sole Fetească Regală

Un vin alb (sec) baricat, ce surprinde prin corpul elegant, aciditatea bună și notele de condimente orientale din postgust.

Medalii

Viticultură și vinificație

Strugurii selectați pentru Sole Fetească Regală provin în majoritate de pe terasele din Valea Săldăbaș cu expunere Vestică. Astfel, și în ani cu căldură (2015, 2020, 2021), vinificatorii reușesc să găsească echilibrul între gradul de coacere și aciditatea naturală importantă pentru o Fetească Regală de Recaș. Perioada mai lungă de coacere din aceste parcele permite strugurilor să dezvolte o structură si nuanțe aromatice complexe. Vinul este presat, deburbat și fermentat la temperaturi joase pentru conservarea aromelor primare de flori și fructe, după care cunoaște o maturare de 3-4 în barrique, care permite integrarea polifenolior tipici acestui soi pentru un corp de o finețe exemplară.

Note de degustare

Galben auriu, reflexii verzui. Nas predominat floral cu arome de soc și salcâm, completat cu note de măr sălbatic, piersică și pere galbene de vară. În atac vinul surprinde cu aciditatea bună și un corp elegant. Pe final surprindem note de condimente orientale și o mineralitate tipică solului argilo-calcaros de Recaș.

Asocieri culinare

Toate tipurile de pește și fructe de mare, în special Calcan, Somn și tradiționala pălămidă pe plită de la Marea Neagră; Carne albă de pasăre și porc-mangaliță.