Sole Sauvignon Blanc

Un Sauvignon Blanc sec, suplu și echilibrat, cu o aciditate vivace și cu un alcool moderat perfect integrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

Sole Sauvignon Blanc este obținut din struguri cu o perioadă de coacere îndelungată din parcelele plantate în zona lacului și pădurii Ianova. Selectarea strugurilor și procesul de vinificație vizează obținerea unui Sauvignon Blanc mai plin, cu note complexe și intensitate aromatică. Vinul nu beneficiază de maturare în butoaie de stejar, iar expresia aromatică a vinului se bazează pe calitatea și prospețimea strugurilor mai degrabă decât pe procesele de vinificație. Are loc o macerare scurtă la rece a strugurilor zdrobiți în prezența pielițelor, deoarece o mare parte din aroma acestor struguri se află în piele. Intensitatea adăugată se transferă din must în vinul final.

Note de degustare

Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome fructate (fructul pasiunii, grapefruit rosu), ierboase (iarbă proaspăt tăiată și caprifoi) și ardei roșu. Gustativ, vinul se prezintă suplu, echilibrat cu o aciditate vivace și alcool moderat perfect integrat.

Asocieri culinare

Fructe de mare, pește de apă sărată, pește de râu (păstrăv, știucă) cu sosuri pe bază de citrice și usturoi; Deserturi cu fructe (piersici, caise);