Cramele Recaș
Sustenabilitatea
In Vino Viridis – Din respect pentru natură
Dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate, reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ne ghidează activitatea de la cramă. Pentru că fiecare recoltă are particularitățile sale, este necesar să asigurăm întotdeauna o simbioză ideală între darul viticol pe care natura ni-l oferă an de an și activitățile agricole și de vinificație de la cramă.
Ne-am concretizat promisiunea sustenabilității încă din 2019 în urma dublării capacității stației noastre de epurare de la 300 la 600 mc/zi. De asemenea, în 2020 am contribuit la reducerea gazelor cu efect de seră cu 4867 de tone, prin prin reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje, salvând 23.392 de arbori.
Fie că este vorba despre grija pe care o avem pentru mediu sau pentru resursele umane care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele, la Cramele Recaș sustenabilitatea este una dintre valorile care ne ghidează activitatea.
Luând în considerare trendul ascendent de la nivel internațional, precum și normativele în vigoare, în 2019 am fost pionierii care au obținut certificarea producerii vinurilor vegane oferită de Bureau Veritas. Certificarea atestă faptul că toate vinurile din portofoliul nostru sunt realizate (în procesul de fermentare, maturare, stabilizare și limpezire) fără adăugarea substanțelor sau aditivilor de origine animală.
Anul 2021 a culminat cu două dintre cele mai importante activități sustenabile derulate la Cramele Recaș: instalarea centralei fotovoltaice care asigură aproximativ 20% din energia totală necesară procesului de vinificație, precum și înnoirea a 68% din totalul flotei dedicate forței de vânzări cu mașini electrice și mild-hybrid.