Cramele Recaș

Vinificația

Vinificatorii noștri – în topul celor mai buni 100 de la nivel internațional *

Echipa noastră de vinificatori este compusă din Hartley Smithers (originar din Australia, cu un istoric de vinificație de 17 ani la Cramele Recaș), Nora Iriarte (Spania, cu un istoric de vinificație de 13 ani la Cramele Recaș) și inginer Florin Voloacă, care supervizează întregul proces de vinificație, condiționare și îmbuteliere a vinului.

În 2020, Hartley și Nora au fost incluși în topul celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel internațional, conform publicației „The Drinks Business” din Marea Britanie. Această distincție este confirmată atât de istoricul fiecărei recolte vinificate cu succes atât la Cramele Recaș, cât și la nivel internațional, dar și de numeroasele medalii și aprecieri obținute de vinurile din portofoliul nostru atât la nivel local, cât și internațional.

* Conform topului realizat de publicația internațională „The Drinks Business” din Marea Britanie, în anul 2020

Când inovația întâlnește vinificația...

Încă de la înființare, unul dintre obiectivele Complexului nostru de vinificație a fost dat de extinderea și modernizarea la standarde internaționale a capacităților de producție și stocare, cu un interes deosebit acordat inovării continue în etapele de procesare a strugurilor în vederea optimizării calității vinurilor.

În prezent, Complexul beneficiază de o capacitate totală de producție și stocare de aproximativ 32.000.000 litri. Crama este echipată cu recipiente de vinificație de mare capacitate (ultimele dintre acestea, achiziționate în 2019, au capacitatea de 2 milioane de litri), ce beneficiază de un sistem de control automat al temperaturii pentru păstrarea și fermentarea vinului. De asemenea, în cramă există și o sală dedicată în totalitate stocării baricurilor, modernizată în mod permanent prin achiziția unor butoaie de stejar de cea mai înaltă calitate pentru maturarea vinurilor premium și super-premium (produse de Dargaud&Jeagle din lemn de stejar cu proveniență din pădurea Alliers, Franța).

Linia de îmbuteliere este complet automatizată, adaptată la dinamica exigențelor procesului de producție, beneficiind de un sistem complet automat de filtrare și sterilizare a întregii linii, precum și de un sistem automatizat de prevenire a oxidării în timpul îmbutelierii.