Strugurii roșii desciorchinați și zdrobiți sunt trimiși către vasele de fermentare pentru vin roșu. Aceștia sunt răciți pe traseu și lăsați pentru o infuzie de maxim 6 ore pentru a permite extragerea din pielițe a unei cantități optime de culoare. Când culoarea este perfectă, mustul roz este trimis către vasele de decantare pentru limpezire. După această etapă, procesul de vinificație este același ca pentru un vin alb. Fermentația se efectuează la tempereaturi mici de 12-15°C, iar vinul este protejat de oxidare. Fermentația este lentă și poate dura de la 2 până la 3 săptămâni şi este oprită atunci când vinul are în jur de 9 g/l de rest de zahăr natural. O mare atenție se acordă pentru ca vinul să ajungă în sticle proaspăt și fructat, cu o culoare strălucitoare.
Un vin de culoare roz vibrant, limpede. Definit de arome intense de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșele, zmeura si căpșunile. Vinul este demisec, are aciditate jovială, consistență și un echilibru perfect pe final.
Platouri de mezeluri românești; Plachie de pește; Preparate la grătar cu vițel, curcan, rață;
Deserturi cu fructe de pădure; Papanași;
Cramele Recaș promovează consumul responsabil de alcool în rândul persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani.
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Acest cookie este setat și utilizat pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Cookieuri Analitice”. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | Acest cookie este setat și utilizat pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Cookieuri Necesare”. |
viewed_cookie_policy | 11 months | Cookie-ul este setat și utilizat pentru a stoca dacă utilizatorul a consimțit sau nu utilizarea cookie-urilor. Nu stochează date personale. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
_ga | 2 years | Folosit pentru a distinge utilizatorii. |
_gid | 24 hours | Folosit pentru a distinge utilizatorii. |