Castel Huniade Roze

Un vin roze (demisec) echilibrat, intens fructat, cu aciditate jovială, consistență și echilibru perfect în postgust.

Medalii

Viticultură și vinificație

Primul pas către vinificarea acestui vin constă în desciorchinarea strugurilor roșii, urmată de zdrobirea lor și trimiterea către vasele de fermentare pentru vin roșu. Aceștia sunt răciți pe traseu și lăsați timp de 12-36 de ore pentru a permite extragerea din pielițe a unei cantități optime de culoare. Când culoarea este perfectă, mustul roz este trimis către vasele de decantare pentru limpezire. După această etapă, procesul de vinificație este același ca pentru un vin alb. Fermentația se efectuează la tempereaturi mici de 11-15°C, iar vinul este protejat de oxidare. Fermentația este lentă și poate dura de la 2 până la 3 săptămâni şi este oprită atunci când vinul are în jur de 8 g/l de rest de zahăr natural. O mare atenție se acordă pentru ca vinul să ajungă în sticle proaspăt și fructat, cu o culoare strălucitoare.

Note de degustare

Un vin de culoare roz vibrant, limpede. Definit de arome intense de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșele, zmeura si căpșunile. Vinul este demisec, are aciditate jovială, consistență și un echilibru perfect pe final.

Asocieri culinare

Salate cu pește; Platou de mezeluri românești; Plachie de pește; Preparate la grătar cu vițel, curcan, rață;
Deserturi cu fructe de pădure; Papanași