Castel Huniade Sauvignon Blanc

Un vin alb (demisec) cu arome tropicale specifice acestui soi, asociate notelor ierboase și fructate, completate perfect de un final ușor citric și revigorant.

Medalii

Viticultură și vinificație

Sauvignon Blanc este un soi caracterizat de arome proaspete și note fructate tropicale. Acest lucru este evidenţiat de modul în care sunt recoltați strugurii pentru acest vin. O parte a viei este recoltată mai devreme pentru aroma proaspătă și vibrantă, iar o altă parte este recoltată la maturitate deplină pentru asigura echilibrul aromatic și structural al vinului. În cramă, prelucrarea se face cu cât mai puține intervenții, dar cu un control exact al temperaturilor de fermetare. O parte a mustului este lăsată în contact cu pielița (skin-contact) pentru câteva ore înainte de presare pentru a extrage mai multă materie. Vinificarea se face în vase de oțel inoxidabil pentru păstararea intactă a aromelor primare.

Note de degustare

Culoare galben pai, cu reflexii verzui și limpiditate foarte bună. Arome caracteristice intense de citrice, flori de soc, iarbă proaspăt tăiată, fructul pasiunii și papaya. Gustativ regăsim notele fructate, ierboase și de flori albe. Finalul este unul citric – note de tartă de lămâie, dulceață de mandarine – și revirgorant. Pentru ediția 2021 enologii au decis să vinifice vinul în demisec păstrând un rest de zahăr de 7,5 grame/l – pentru a pune în evidență și mai bine aromele tropicale tipice acestui soi.

Asocieri culinare

Urdă; Caș; Salate cu pește; Salată de icre; Salată capresse; Șnițel de pui/curcan;
Paste cu sosuri albe;
Deserturi pe bază de fructe;