Tașche cu ou, zabaione cu șofran, marmeladă, alune de pădure trase în ciocolată și quenelle de cremă de brânză aromatizată cu lămâie și scorțișoară
“Un alt fel de desert, realizat din două ingrediente folosite în mod obișnuit la preparatele sărate: pastele și șofranul. Sfat: pentru un zabaione reușit, este foarte importantă încorporarea aerului în compoziția de ou prin mișcări energice.” Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE
- 5 gălbenușuri
- 5 linguri de zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1g șofran Apollo Saffraan
- 1 linguriță marmeladă Grandma’s Delights
- 100g tașche cu ou Monte Banato
- 50g alune de pădure coapte învelite în ciocolată Safala
- 5-6 buc. zmeură
- 1 linguriță cremă de brânză Artesana
- 1 praf de scorțișoară
- flori comestibile
MOD DE PREPARARE
- într-o oală, punem apă la fiert
- luăm 5 gălbenușuri și le punem împreună cu 5 linguri de zahăr într-un bol
- adăugăm semințele de la o păstaie de vanilie
- mergem cu bolul deasupra apei și, cu ajutorul unui tel, amestecăm continuu până când compoziția începe să se îngroașe; totul durează aprox. 20-25 min.
- adaugăm pistil de șofran, apoi amestecăm în continuare
- punem pastele la fiert
- luăm crema de brânză, peste ea radem coaja de la o lămâie și amestecăm apoi cu 1 praf de scorțișoară
- tocăm alunele de pădure trase în ciocolată
- scoatem pastele și le scurgem de apă
- facem plating: așezăm pastele pe farfurie, punem deasupra sosul zabaione, adaugăm alunele tocate, pistil de șofran, zmeură, 1 quenelle de cremă de brânză, o linguriță de marmeladă, decorăm cu flori comestibile și servim cu bucurie
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc, dulce
Notele de lămâie și scorțișoară specifice acestui desert se vor îmbina ideal cu aromele intens florale și fructate ale vinului Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc: un vin dulce, destinat deserturilor fine, ce va duce întregul preparat la rang de artă culinară.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
- Valoare energetică: 5147 kJ/ 1230 kcal
- Grăsimi 49 g
- din care saturate 8 g
- Carbohidrați 161 g
- din care zaharuri 36 g
- Proteine 34 g
- Sare 1 g
POFTĂ BUNĂ!