Search
Close this search box.

Salată de vară în stil oriental, cu pui și dressing de sana și smântână, asociată vinului alb demisec Muse White – parte a proiectului #AutenticRomanesc

Accepți provocarea de a ni te alătura într-o călătorie culinară printre savori orientale, aromate și perfect echilibrate?

Ca parte a proiectului #AutenticRomanesc pe care îl derulăm alături de Fragedo, Artesana, Aurum și Mobexpert astăzi îți propunem o nouă asociere culinară, care încântă simțul și cucerește gustul pe timpul zilelor toride de vară.

Este vorba despre o salată creată de Chef Marcian Vodnar, ce îmbină perfect savoarea puiului gătit la grătar, însoțit de brânza maturată, cu prospețimea unui dressing compus din smântână, sana și miere. Întreaga experiență gustativă este completată de Muse White: vinul nostru demisec, aromat și fructat, care va echilibra intensitatea aromatică a fiecărui ingredient autentic românesc folosit în rețetă, garantând o experiență culinară desăvârșită.

Mai jos regăsești toate detaliile de care ai nevoie pentru preparare:

Ingrediente (nr. de porții: 2)

1 felie de pâine

100g piept de pui dezosat Fragedo

5g sare

2g piper

1 lingură de ulei de măsline

150ml sana Artesana

1 lingură smântână Artesana

1 linguriță miere crudă polifloră Aurum Noble Honey

20g miez de nucă

100g brânză maturată cu peperoncino Artesana

1 ridiche

1 roșie

125g mix de salată mesclun

1 morcov

zeama de la 1 lămâie

miezul de la două nuci

10g mix de semințe

Timp de preparare: 10 min.

Nivel de dificultate: simplă

Mod de preparare:

  1. Se taie pâinea cubulețe.
  2. Se taie felii pieptul de pui Fragedo. Se asezonează cu sare, piper și puțin ulei, apoi se trage la tigaie.
  3. Se toarnă într-un bol sana, smântâna și se adaugă mierea. Se amestecă totul cu o lingură. Se adaugă puțină sare și ulei de măsline.
  4. Se toacă mărunt niște miez de nucă. Brânza maturată se taie cuburi, iar ridichea se taie felii.
  5. Se scoate carnea de pui din tigaie și se taie fâșii. Roșiile se taie felii.
  6. Se combină mixul de salată cu morcov făcut fâșii cu peeler-ul, feliile de roșii și de ridiche, uleiul de măsline, sucul de lămâie proaspăt stors și sare, și se amestecă, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  7. Pentru servire, se pune salata într-un bol și se adaugă peste ea nucile tocate, mixul de semințe, brânza, puiul și crutoanele de pâine

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert 

Vinul potrivit: MUSE WHITE

Nimic mai interesant pentru acest preparat de pui decât un vin cu caracter, ușor demisec și super exotic – litchi, piersică și trandafir – Muse White – Fetească Regală – Muscat Ottonel.

Valori nutriționale / rețetă: 

Valoare energetică: 6081 kJ/ 1453kcal

Grăsimi 90 g

din care saturate 29 g

Carbohidrați 93 g

din care zaharuri 27 g

Proteine 77 g

Sare 6 g