Search
Close this search box.

IMPLICIT Fetească neagră

„Sunt intens, nuanțat și enigmatic, asemenea unui secret bine păstrat, șoptit între prieteni. Te invit la contemplare cu fiecare nouă degustare în parte. Ești pregătit să mă cunoști?”

Viticultură și vinificație

Sunt o Fetească Neagră plină de vitalitate, născută din cel mai renumit soi românesc, cultivat cu grijă pe cele 37 de hectare ale podgoriei Recaș. Solurile variate și expunerile diferite contribuie la complexitatea mea, iar vinificatorii noștri controlează atent producția și microvinifică fiecare parcelă, oferindu-mi o gamă variată de expresii – sunt cu adevărat un „cameleon”. În gama pe care o reprezint, Feteasca Neagră impresionează cu arome de fructe negre bine coapte și cu un corp elegant, cu o structură impozantă. Anul 2024 a doborât un nou record din punctul de vedere al căldurii și zilelor însorite la Recaș, cu un grad de coacere perfect pentru un vin puternic și elegant. Macerația strugurilor roșii se face la temperaturi controlate, iar utilizarea lemnului de stejar este perfect dozată pentru obținerea unui echilibru olfactiv și gustativ perfecte (50% stejar nou petru 4 luni). Mă prezint bine atât tânăr, cât și la maturitate. Sunt o Fetească Neagră puternică și unică – dovadă al potențialului acestui strugure autohton pe terroir-ul de Recaș.

Note de degustare

Nuanțele mele sunt de un roșu rubiniu, cu reflexe violacee. La nivel gustativ, te voi cuceri cu aromele intense de fructe negre: cireșe negre și mure. Gustativ impersionez cu corpul meu impozant și cu arome de dulceață de afine. După aerare, îmi vei descoperi notele fine de cedru și ciocolată neagră. Prezint un echilibru perfect între arome, alcool și taninuri. Sunt un vin românesc special conceput pentru noua bucătărie românească!

Asocieri culinare

File de porc cu sos de hribi; Turnedos Rossini; Burger de vită cu ingrediente românești; Frigărui de oaie; Carne de vânat la grătar; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune; Brânzeturi semitari maturate – Comté, Gruyère Elvețian;