Search
Close this search box.

IMPLICIT Fetească neagră

„Sunt intens, nuanțat și enigmatic, asemenea unui secret bine păstrat, șoptit între prieteni. Te invit la contemplare cu fiecare nouă degustare în parte. Ești pregătit să mă cunoști?”

Viticultură și vinificație

Sunt o Fetească Neagră plină de vitalitate, născută din cel mai renumit soi românesc, cultivat cu grijă pe cele 37 de hectare ale podgoriei Recaș. Solurile variate și expunerile diferite contribuie la complexitatea mea, iar vinificatorii noștri controlează atent producția și microvinifică fiecare parcelă, oferindu-mi o gamă variată de expresii – sunt cu adevărat un „cameleon”. În gama pe care o reprezint, Feteasca Neagră impresionează cu arome de fructe roșii bine coapte și cu un corp elegant, cu taninuri fondante. Recolta 2023 a fost una clasică pentru Feteasca Neagră de Recaș, cu un grad de coacere perfect pentru un vin echilibrat din punctul de vedere al triadei alcool – corp – taninuri. Macerația strugurilor roșii se face la temperaturi controlate, iar utilizarea lemnului de stejar este perfect dozată pentru obținerea unui echilibru olfactiv și gustativ perfecte (50% stejar nou petru 6 luni). Vinul se prezintă bine atât tânăr, cât și la maturitate. Sunt o Fetească Neagră vibrantă, unică – dovadă al potențialului acestui strugure autohton pe terroir-ul de Recaș.

Note de degustare

Nuanțele mele sunt de un roșu rubiniu, cu reflexe violacee. La nivel gustativ, te voi cuceri cu aromele intense de fructe roșii și negre: căpșuni coapte, vișine și mure. După aerare, îmi vei descoperi notele fine de cedru și scorțișoară. Prezint un echilibru perfect între arome, alcool și taninuri. Sunt un vin românesc special conceput pentru noua bucătărie românească!

Asocieri culinare

Nuanțele mele sunt de un roșu rubiniu, cu reflexe violacee. La nivel gustativ, te voi cuceri cu aromele intense de fructe roșii și negre: căpșuni coapte, vișine și mure. După aerare, îmi vei descoperi notele fine de cedru și scorțișoară. Prezint un echilibru perfect între arome, alcool și taninuri. Sunt un vin românesc special conceput pentru noua bucătărie românească!