Search
Close this search box.

Muse Day

Un cupaj roze (sec) fructuos și răcoritor, cu un final bine integrat, ce amintește de notele de fructe confiate.

Viticultură și vinificație

Strugurii sunt culeși din cele mai însorite parcele ale viilor, cu soluri puțin alcaline, într-un moment optim pentru a obține un echilibru perfect între gradul de coacere și prospețime. Culoarea de roz pal-somon este obținută prin macerația strugurilor roșii – o infuzie ușoară a boabelor pentru a extrage gust, aromă și culoare, dar fără a extrage taninurile tipice acestor struguri roșii. Fermentarea și condiționarea vinului se fac la temperaturi mici, fără multe intervenții, pentru a păstra nealterate aromele primare de fructe și flori. Astfel, acest roze nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, ci imediat după stabilizare, vinul se îmbuteliază. Rezultatul este un roze capabil să transmită caracterul și puritatea aromelor strugurilor proaspăt culeși.

Note de degustare

Vinul este de culoare roz-somon, limpede și strălucitor. Aromele principale sunt de fructe roșii: căpșuni, coacăze roșii, zmeură și cireșe, completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocală roșie și grapefruit roz. Cabernetul îi conferă textură, iar soiul Merlot, mai catifelat, îi dă vinului un corp suplu și plăcut. Vinul este sec, dar fructuos, răcoritor, cu alcool bine integrat și un final de fructe confiate.

Asocieri culinare

Cu aperitive reci, salată de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la grătar și preparate pe bază de pui și curcan;
Deserturi cu fructe de pădure și înghețată