Muse Day

Un cupaj roze (sec) fructuos și răcoritor, cu un final bine integrat, ce amintește de notele de fructe confiate.

Viticultură și vinificație

Strugurii sunt culeși din viile cele mai însorite, cu soluri puțin alcaline, într-un moment optim pentru a obține un echilibru perfect între gradul de coacere și prospețime. Culoarea de roz pal-somon este obținută prin macerația strugurilor roșii – o infuzie ușoară a boabelor pentru a extrage gust, aromă și culoare, dar fără a extrage taninurile tipice acestor struguri roșii. Fermentarea și condiționarea vinului se face la temperaturi mici, fără multe intervenții, pentru a păstra nealterate aromele primare de fructe și flori. Astfel, acest roze nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, ci imediat după stabilizare, vinul se îmbuteliază. Rezultatul este un roze capabil să transmită caracterul și puritatea aromelor strugurilor prospăt culeși.

Note de degustare

Vinul este de culoare roz-somon, limpede și strălucitor. Aromele principale sunt de fructe roșii, cum sunt căpșunile, coacăzele roșii, zmeura și cireșele, completate, mai ales gustativ, de note citritice de portocală roșie și grapefuit roz. Cabernetul îi conferă textură, iar soiulMerlot,mai catifelat, îi dă vinului un corp suplu și plăcut.  Vinul este sec, dar fructuos, răcoritor, cu alcool bine integrat și un final de fructe confiate.

Asocieri culinare

Cu aperitive reci, salată de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la grătarși preparate pe bază de pui și curcan; Deserturi cu fructe de pădure și înghețată.