Muse Night

Un cupaj roze (demisec) cu aciditate vibrantă perfect echilibrată de aromele de fructe confiate din postgust.

Medalii

Viticultură și vinificație

Muse Night se obține prin aceeași formulă ca Muse Day, cu diferența dată de restul de zahăr rămas în vin după fermentare. Deci, strugurii sunt culeși din viile cele mai însorite, cu soluri puțin alcaline, într-un moment optim pentru a obține un echilibru perfect între gradul de coacere și prospețime. Culoarea de roz pal somon este obținută prin macerația strugurilor roșii – o infuzie ușoară a boabelor pentru a extrage gust, aromă și culoare, dar fără a extrage taninurile tipice acestor struguri roșii. Fermentarea și condiționarea vinului se face la temperaturi mici, fără multe intervenții, pentru a păstra nealterate aromele primare de fructe și flori. Astfel, acest roze nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, ci imediat după stabilizare, vinul se îmbuteliază. Rezultatul este un roze capabil să transmită caracterul și puritatea aromelor strugurilor prospăt culeși.

Note de degustare

Vinul este de culoare roz-somon, limpede și strălucitor. Aromele sunt un cockatil de fructe roșii cu fructe tropicale – zmeură, maracuja, papaya și merișoare. Cabernetul îi conferă textură, iar soiul Merlot, mai catifelat, îi dă vinului un corp suplu și plăcut. Muse Night este ușor demisec, cu aciditate vibrantă perfect echilibrată de aromele de fructe confit din postgust.

Asocieri culinare

De unul singur, cu Carpaccio de pește, Pizza hawaiana, Salate cu fructe tropicale, Creveți, Languste și avocado Deserturi de vară: salată de fructe, tort de înghețată.