Regno Recaș Fetească Neagră

Un vin roșu (sec), echilibrat, intens gustativ, cu taninuri rotunde, completat perfect de finalul ușor amărui de prune afumate.

Medalii

Viticultură și vinificație

Feteasca Neagră este cel mai titrat soi românesc, plantat la Recaș pe 37 de hectare, pe diverse soluri și expoziții. Controlul atent al producției și microvinificarea diferitelor parcele din podgoria noastră duc la o gamă variată de expresii pentru acest soi „cameleon”. Feteasca Neagră din gama Regno Recaș impresionează cu arome de fructe de pădure bine coapte, căpșuni și un corp elegant cu taninuri fondante. Vinificația noastră este reglată fin, iar recolta anului 2021 a permis obținerea unui vin ce reflectă perfect aceste caractersitici și arată extraordinarul potențial al terroir-ului de Recaș pentru vinurile roșii. Macerația se face la temperaturi controlate, iar utilizarea lemnului de stejar este perfect dozată pentru obținerea unui echilibru olfactiv și gustativ perfect. Vinul se prezintă bine atât tânăr, cât și la maturitate, datorită intensității aromatice și structurii sale solide – tipică roșiilor de Recaș din recolta 2021.

Note de degustare

Roșu vișiniu închis, cu reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe (cireșe negre, mure, căpșuni). Prospețime, corp plin, taninuri rotunde, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru între arome, alcool și taninuri.

Asocieri culinare

Piept de rață gătit sous-vide; Mușchiuleț de porc cu hribi; Turendou Rossini; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune; Brânzeturi semitari maturate;