Schwaben Wein Cabernet Sauvignon & Pinot Noir

Un vin roșu (demidulce) ce prezintă un echilibru ideal între arome, alcool și taninuri, definit de arome intense de fructe roșii și de un final dulce plăcut.

Viticultură și vinificație

Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt asamblate după fermentare pentru a obține acest vin. Procesul de fermentare este oprit la aproximativ 30-35 g/l de zahăr rezidual, pentru a permite obținerea unui vin demidulce. O cantitate mai mare de zahăr rezidual în acest vin se traduce printr-un corp pronunțat al vinului, precum și taninuri bine echilibrate de dulceaţa naturală a strugurilor.

Nivelul mai mare de extracţie a aromelor este realizat prin utilizarea unor fracțiuni de presă la presiune mai pare – crescând astfel compușii fenolici ai vinului. Pinot Noir, strugure cu pielța mai subțire decât Cabernetul aduce acestui vin prospețime.

Note de degustare

Roșu vișiniu cu reflexii violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe roșii (vișine în dulceță, coacăze negre). Aciditate bună, corp mediu, taninuri rotunde, alcool integrat, cu un final plăcut dulce. Echilibru între arome, alcool și taninuri.

Asocieri culinare

Cârnați condimentați; Vițel la cuptor; Cașcaval afumat; Brânzeturi cu mucegai de tip Bleu; Deserturi cu fructe roșii, nuci, migdale, stafide; Cozonac;