Schwaben Wein Merlot

Un vin roșu (demisec) dinamic și echilibrat, ce se remarcă prin textura mătăsoasă și prin persistența aromelor de fructe roșii bine coapte.

Viticultură și vinificație

Merlot-ul pentru Schwaben Wein este recoltat cu mijloace mecanice pe timpul zilei în special dimineața pentru a evita temperaturile mari. Fermentația alcoolică se declanșează cu ajutorul drojdiilor bine selectate, după care se urmează o procedură de remontaj a mustului pe pielițe pentru extragerea culorii și a taninilor. Presarea se face prin metoda foarte eficientă și ușor reglabilă a presei pneumatice, la fel ca pentru toate celelalte vinuri Recaș. La Merlot am optat pentru o vinificare în demisec pentru a echilibra taninii şi a sublinia consistenţa mătăsoasă a soiului.

Note de degustare

Roșu rubinu cu refexii violete. Arome proaspete de fructe roșii (coacăze, cireșe în vișinată), violete și condimente dulci. Aciditate și alcool bine integrat, corp mediu, un vin dinamic și echilibrat. Gustativ se remarcă prin textura mătăsoasă și persistența aromelor de fructe roșii bine coapte.

Asocieri culinare

Cașcaval; Brânză afumată; Salate cu carne; Gustări tradiționale românești; Preparate de carne la grătar; Pastramă; Deserturi precum tort de ciocolată;