Schwaben Wein Riesling Italian

Un vin alb (sec) definit de prospețime, cu structură puternică și arome fine, gust răcoritor și final tonic.

Medalii

Viticultură și vinificație

Schwaben Wein Riesling este un vin alb masculin și sec. Astfel, strugurii sunt recoltați cu o aciditate mai pronunțată și vinul este lăsat să fermenteze până devine sec, pentru a evidenția senzația finală de fructe „proaspăt culese”. Aromele delicate ale Rieslingului sunt protejate din vie până în sticlă prin atenție la detalii, precum, culesul de noapte, controlul temperaturii și evitarea contactului excesiv cu aerul. Drojdiile selectate, asigură o fermentație controlată a mustului de Riesling Italian și protejarea aromelor fine şi subtile tipice acestui soi nobil. Cunoscut și sub denumirea de Welschriesling, îl găsim plantat în special pe teritoriul fostului imperiu Austro-Ungar.

Note de degustare

Vin cu o culoare galben-verzuie, limpede. Aromele ce definesc acest vin sunt cele de citrice, cum sunt lămâia și lime-ul, arome proaspete de ierburi aromatice, mere pădurețe și pere pârguite. Vin sec, definit de o structură puternică, volum de alcool mediu, gust răcoritor și final tonic. Este marcat de prospețime. Un vin de savurat în mod constant.

Asocieri culinare

Singur în aperitiv, Brânzeturi proaspete (urdă, caș); Pește la grătar sau pui; Legume la tigaie (sautée); Sparanghel, Andive