Schwaben Wein Roze

Un vin roze (demidulce) cu un caracter dinamic și arome intense de fructe roșii, ce îmbină perfect aciditatea cu senzația de dulce.

Medalii

Viticultură și vinificație

Schwaben Wein Rosé este făcut din must de struguri roşii, după o perioadă de macerație scurtă în prezența pielițelor. Pielițele roșii nu sunt presate după scurgerea mustului roze, ci râmân în cuvă pentru a continua macerația necesară obținerii unui vin roșu. Mustul roze este fermentat la rece cu temperatură controlată și o selecție de drojdii pentru a asigura prospețimea. Sunt utilizate mai multe soiuri autohtone și internaționale. În orice caz, scurgerea rozeului de pe mustuiala de struguri roșii servește, de asemenea, la concentrarea aromelor în vinul roșu rezultat. Fermentația este oprită la aproximativ 30 g/l zahăr rezidual pentru a accentua aromele fructoase rezultate în urma fermentației.

Note de degustare

Culoare roz-cireșiu, de intensitate medie. Arome de fructe roșii (căpșuni, zmeură), dense și persistente. Aciditate bună, ce se îmbină perfect cu senzația de dulce, păstrând caracterul dinamic al vinului.

Asocieri culinare

Brânză cu chimen; Cașcaval tip Edam sau Maasdam; Ostropel de pui; Tocăniță de cartofi; Plachie de pește; Deserturi precum: înghețate, cheese cake și tarte de fructe;