Schwaben Wein Roze

Un vin roze (demidulce) cu un caracter dinamic și arome intense de fructe roșii, ce îmbină perfect aciditatea cu senzația de dulce.

Medalii

Viticultură și vinificație

Schwaben Wein Roze este făcut din must de struguri roşii, după o perioadă de macerație scurtă în prezența pielițelor. Pielițele roșii nu sunt presate după scurgerea mustului roze, ci râmân în cuvă pentru a continua macerațianecesară obținerii unui vin roșu. Mustul roze este fermentat la rece cu temperatură controlată, iar o selecție diversificată de drojdii este folosită pentru a asigura prospețimea. În orice caz, scurgerea rozeului de pe mustuiala de struguri roșii servește, de asemenea, la concentrarea aromelor în vinul roșu rezultat. Fermentația este oprită la aproximativ 30 g/l zahăr rezidual pentru a accentua aromele fructate rezultate în urma fermentației.

Note de degustare

Culoare roz-cireșiu, de intensitate medie. Arome de fructe roșii (căpșuni, zmeură, cireșe), dense și persistente. Aciditatea bine integrată se îmbină perfect cu senzația de dulce, păstrând caracterul dinamic al acestui vin. Un vin roze ușor de savurat, potrivit oricărei ocazii de consum.

Asocieri culinare

Brânză cu chimen; Ostropel de pui; Tocăniță de cartofi;
Deserturi precum: înghețate, cheesecake și tarte de fructe;