Selene Merlot

Un vin roșu (sec) baricat și nefiltrat, ce surprinde prin echilibrul perfect dintre aciditate, taninuri și corpul dens și cărnos.

Medalii

Viticultură și vinificație

Merlot Selene este un vin care exprimă perfect tipicitatea soiului și terroir-ului de Recaș – un vin monovarietal – dar extrem de complex și echilibrat datorită cupajării mai multor parcele în care avem plantat acest soi. Vinificarea parcelelor de Merlot se face separat, iar la final Nora Iriarte face cupajul acestor vinuri cu caracteristici gustative diferite pentru Selene Merlot. Scopul este de a obține o maximă expresie a fructului, un corp plin și echilibrat perfect pentru a fi băut tânăr sau după o maturare la sticlă de până la 10-15 ani. Pentru omogenizarea acestui cupaj de Merlot, vinul rămâne 6 luni la maturare în butoaie de stejar nou francez (pădurea Alliers) – Dargaud & Jaegle de 225 l. După această perioadă vinul se îmbuteliază fără a fi filtrat.

Note de degustare

De culoare roșu purpuriu intens cu reflexii violacee. Olfactiv, vinul se remarcă prin echilibrul elegant între aromele de fructe de pădure – frăguțe, mure, coacăze negre și prune uscate. Gustativ, vinul suprinde cu un echilibru perfect între aciditate, taninuri și corpul dens și cărnos. În post gustul armonios și catifelat se poate vedea influența perioadei de maturare în barrique: vanilie, cafea proaspăt prăjită, cuișoare. Un Merlot tipic de Recaș – intens, fructos, cu o textură delicată de catifea.

Asocieri culinare

Filet Mignon de porc în foietaj cu gălbiori; Mușchi de vită Rossini; Potârniche; Fazan și alte păsări de vânat; Deserturi pe bază de ciocolată; Cozonac cu nucă;