Search
Close this search box.

SOLE Orange Wine

SOLE Orange este vinul „ancestral” al Cramelor Recaș, ce prezintă minime intervenții în vinificație și maturare.  Fermentația strugurilor ce compun acest vin se realizează parțial în amfore, pe pieliță (30%) și în vase de inox (70%) sub acțiunea drojdiilor indigene, fără adaos de sulfiți.

Viticultură și vinificație

SOLE Orange este vinul „ancestral” al Cramelor Recaș, ce prezintă minime intervenții în vinificație și maturare. Soiurile din care se produce acest vin la Cramele Recaș variază de la an la an, iar fermentația acestora se realizează parțial în amfore, pe pieliță (30%) și în vase de inox (70%) sub acțiunea drojdiilor indigene, fără adaos de sulfiți. Soiurile se fermetează împreună, iar acest proces durează aproximativ 3 săptămâni în amfore și 2 săptămâni în vasele de inox. Rezultatul acestui tip de vinificație pe pielițe este unul fabulos: un vin de culoarea Pietrei Soarelui (așa cum o insinuează și numele gamei, SOLE) – Chihlimbarul – cu personalitatea unui vin roșu.

Note de degustare

La nivel olfactiv, vinul prezintă o combinație delicată de coajă de portocală, pere coapte, note de vanilie și miere de tei. Gustativ, vinul se remarcă prin structura de tanini blânzi și prin finalul lung. Realizat cu o intervenție minimă, vinul este bine echilibrat, pur și incredibil de proaspăt.

Asocieri culinare

Pui in stil Tandoori; Brânzeturi Maturate; Carne de vițel; Preparate în stil asiatic;