Sole Roze

Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.

Medalii

Viticultură și vinificație

Sole Roze este obținut prin extragerea gravitațională a mustului din procesul de macerație a strugurilor roșii de cea mai bună calitate. Momentul ideal pentru a obține o culoare roz strălucitor este de obicei la 5-6 ore de infuzia boabelor de struguri. Pentru o expresie aromatică intensă și prospețime, alegem strugurii din parcele însorite cu soluri argiloase de tip aric-preluvic, perfecte pentru acumularea de acidiate naturală. Acestă aciditate a strugurgilor se traduce în vin prin arome proaspete și un carcter crocant al vinului. Fermentația și stocarea se fac numai în vase de oțel inoxidabil pentru a păstra nealterată prospețimea vinului. Vinul este îmbuteliat timpuriu pentru a-i păstra aromele și prospețimea.

Note de degustare

Vinul este definit de nuanțe intense și strălucitoare de roz-zmeură. Olfactiv, vinul prezintă arome fructate, dominate de zmeură și mure copate sau note florale ce amintesc de bujori. Sole Roze este un vin sec cu aciditate vibrantă, acompaniată de taninuri medii spre înalte. Finalul este intens, ierbos, ușor condimentat. Textura mătăsoasă și lejeră, împreună cu aromele intense și corpul suplu fac ca acest vin să fie echilibrat, proaspăt si răcoritor.

Asocieri culinare

Salate de vară pe bază de brânză feta/avocado/pește/carne slabă/somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume – sparanghel, ciuperci, zuchini etc.