Sole Roze

Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.

Medalii

Viticultură și vinificație

Sole Roze este obținut prin extragerea gravitațională a mustului din procesul de macerație a strugurilor roșii de cea mai bună calitate. Momentul ideal pentru a obține o culoare roz strălucitoare este de obicei la 5-6 ore de la infuzia boabelor de struguri. Pentru o expresie aromatică intensă și proaspătă, alegem strugurii din parcelele însorite cu soluri argiloase de tip aric-preluvic, perfecte pentru acumularea de aciditate naturală. Această aciditate a strugurilor se traduce în vin prin arome proaspete și printr-un caracter vibrant al vinului. Fermentația și stocarea se fac numai în vase de oțel inoxidabil pentru a păstra nealterată prospețimea vinului. Vinul este îmbuteliat timpuriu pentru a-și păstra aromele și prospețimea.

Note de degustare

Sole Roze este obținut prin extragerea gravitațională a mustului din procesul de macerație a strugurilor roșii de cea mai bună calitate. Momentul ideal pentru a obține o culoare roz strălucitoare este de obicei la 5-6 ore de la infuzia boabelor de struguri. Pentru o expresie aromatică intensă și proaspătă, alegem strugurii din parcelele însorite cu soluri argiloase de tip aric-preluvic, perfecte pentru acumularea de aciditate naturală. Această aciditate a strugurilor se traduce în vin prin arome proaspete și printr-un caracter vibrant al vinului. Fermentația și stocarea se fac numai în vase de oțel inoxidabil pentru a păstra nealterată prospețimea vinului. Vinul este îmbuteliat timpuriu pentru a-și păstra aromele și prospețimea.

Asocieri culinare

Salate de vară pe bază de brânză feta, avocado, pește, carne slabă, somon. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume – sparanghel, ciuperci, zuchini etc.