Solo Quinta Roze

Îndrăgitul Solo Quinta Roze este cupajul sec ce se distinge prin finețea și complexitatea celor 5 soiuri roșii din care este compus.

Medalii

Viticultură și vinificație

Pentru obținerea Solo Quinta Roze 2021, vinificatorii au ales un cupaj de 5 soiuri roșii. Culoarea acestui vin se obține prin macerația strugurilor roșii. Vinificatorii au optat pentru această metodă de vinificație nonintervenționistă pentru a păstra puritatea și prospețimea fructului. După această „infuzie” de câteva ore, mustul își continuă fermentația în cuve de inox cu temperatură controlată pentru a păstra prospețimea soiurilor utilizate.

Note de degustare

Culoare roz briliant, cu nuanțe de violet și o bună limpiditate. Olfactiv, Solo Quinta Roze se distinge prin arome de fructe roșii (frăguțe, căpșuni), violete (aromă tipică pentru soiul Merlot), toate pe un fond mineral ce apare an de an în acest Cuvee. Aciditatea foarte bună susține un vin complex și nobil, în care observăm prezența soiului Alicante Bouchet pentru un plus de textură. Finalul este unul intens, bazat pe note de prospețime tropicale. Un roze ce se distinge prin finețe și complexitate.

Asocieri culinare

Salate cu pește; Preparate la cuptor pe bază de curcan; Somon la grătar sau la cuptor; Fructe de mare; Tartar de ton sau somon; Potârniche; Pește de talie medie; Sushi; Bucătărie asiatică; Brânzeturi semitari; Deserturi cu piersici, caise; Prăjitură cu fructe confiate.