Castel Huniade Cabernet Sauvignon

Un vin roșu (sec), ușor vegetal, cu un corp bun și tanini tineri, completat de un final lejer definit de note condimentate.

Medalii

Viticultură și vinificație

Strugurii Cabernet sunt mai întâi desciorchinați și zdrobiți înainte de a ajunge în fermentatoarele de oțel inoxidabil cu o capacitate de 50.000 de litri. Aici se adaugă culturi de drojdie cunoscute şi de încredere pentru o fermentare adecvată. Înainte de presare, sunt necesare temperaturi de până la 28° C pentru a obţine o extracție completă a culorii și a aromei din pieliţe. Pe parcursul acestor 5 -6 zile de macerare-fermentare înainte de presare temperatura este controlată. Pentru vinurile Huniade nu se folosește presarea grea.

Note de degustare

Roșu purpuriu intens, cu reflexii violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe (vișine, coacăze), aspecte vegetale și mineralitate. Atac mediu, aciditate bună, corp bun, tanini tineri și activi, ușurel vegetal, gust de vișine coapte cu final lejer de condiment.

Asocieri culinare

Cascaval afumat; Brânzeturi semitari; Gulaș de  vita; Tochitură moldovenească; Ciulama de ciuperci; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Rață; Deserturi cu cirese, mure, coacăze, sau cu cremă de ciocolată;