Castel Huniade Merlot

Un vin roșu (demisec), dinamic și echilibrat cu arome elegante de fructe roșii, completate ideal de un postgust plăcut.

Medalii

Viticultură și vinificație

Strugurii Merlot sunt fermentați în prezența pieliței timp de 6-8 zile. În timpul fermentării, pompe speciale cu cronometru recirculă vinul din partea de jos a rezervorului, până la şi deasupra mustuielii. Acest lucru are loc pentru a controla extracţia aromelor și a culorii din pielițe, care plutesc deasupra masei în fermentare. După ce începe fermentarea, se efectuează și recircularea, cunoscută și sub denumirea de pompare sau remontaj, cu o frecvență neregulată, dar din ziua a doua până aproape de final, frecvenţa crește până la mai multe operațiuni pe oră. Toate fermentatoarele pentru vin roșu de la Cramele Recaș au o pompă dedicată fixată pe rezervor pentru a permite controlarea procesului și stabilirea frecvenței de recirculare, ajustată în funcţie de vin și de stadiul de fermentare.

Note de degustare

Roșu purpuriu cu reflexe intense violacee, limpidate bună. Arome proaspete de fructe roșii (vișine, coacăze), flori (violete) și ușor vegetale. Aciditate foarte bună, corp mediu, alcool bine integrat, finețe ce propun împreună un vin dinamic și echilibrat. Gustativ se remarcă prin arome de zmeură cu un postgust plăcut.

Asocieri culinare

Brânzeturi maturate; Salate cu carne; Gustări tradiționale românești; Preparate de carne la grătar; Pastramă; Deserturi precum tort de ciocolată; Prăjitură „Pădurea Neagră“;