Castel Huniade Muscat Ottonel

Un vin alb (demidulce) elegant, cu arome intense de fructe tropicale, mineralitate bună și alcool bine integrat, completate de un postgust echilibrat.

Medalii

Viticultură și vinificație

La Muscat Ottonel sunt utilizați struguri culesi la maturitate deplină pentru a conferi căldura şi dulceaţa specifice. O fermentare lentă și la temperatură redusă, în jur de 11°C, contribuie la păstrarea aromei fructate. Sunt utilizate rezervoare de oţel inoxidabil pentru a scoate în evidență aromele naturale derivate din struguri. Fermentația este oprită prin temperaturi foarte scăzute, atunci când cantitatea dorită de zahăr rămâne în vin; aceasta îi conferă vinului dulceața caracteristică şi gustul plin. Vinul este păstrat foarte rece în pivniţe pentru a-i menţine prospeţimea maximă înainte de îmbuteliere.

Note de degustare

Galben pai cu ușoare reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome de fructe tropicale (mango), agrișe, piersici albe, miere, ușoare aspecte de trandafiri de vară. Aciditate foarte bună, alcoolul bine integrat, mineralitatea completează. Un vin elegant, cu un postgust foarte bun.

Asocieri culinare

Brânzeturi cu mucegai nobil, pește, deserturi precum placintă cu brânză dulce, nuci și stafide, tarte de fructe (caise, mere), cozonac cu stafide și rahat, nougat.