Search
Close this search box.

De Ziua Internațională a produselor agroalimentare românești, Cramele Recaș sărbătorește cu o nouă asociere culinară, parte a proiectului #AutenticRomânesc

De mai bine de un an și jumătate ne bucurăm să inspirăm românii de pretutindeni cu deliciul preparatelor alese, propuse în cadrul proiectului #AutenticRomanesc alături de partenerii noștri de la Transavia, Artesana, Aurum Noble Honey și Mobexpert.

Astăzi, cu ocazia Zilei Inernaționale a produselor agroalimentare românești, dar mai ales și în fiecare zi, vă îndemnăm cu drag să susțineți producătorii locali și să vă bucurați de deliciile pe care le făuresc cu pasiune și îndemânare în România.

Noi am sărbătorit această zi tematică bucurându-ne de noua rețetă de copănele de pui gătite în stil tandori de către Chef Marcian Vodnar, ca parte a proiectului Autentic Românesc. Descoperiți întreaga rețetă mai jos:

Copănele de pui Fragedo în stil tandoori cu chapai din hrișcă și sos de iaurt natural cu miere

Ingrediente (nr. de porții: 2)

 Pentru sosul de iaurt:

 Pentru chapai din hrișcă:

Timp de preparare: 1h 15 min.

Nivel de dificultate: complexă

Mod de preparare:

  1. Se iau copănelele Fragedo, se crestează, se asezonează cu sare și piper și se lasă deoparte.
  2. Se face sosul de iaurt: se amestecă sana cu iaurtul, 2-3 linguri de lapte, 1 linguriță de miere, scortișoara și boiaua iute. Se adaugă unt și se amestecă din nou. Se asezonează cu sare.
  3. Se pune polenul într-un bol.
  4. Se zdrobește o căpățână de usturoi cu mâna. Se desprind din ea 2 căței de usturoi, care se toacă și se adaugă în sosul de iaurt. Se amestecă.
  5. Într-o tigaie, se pune untul la topit. Copanele se trec prin sosul de iaurt și apoi prin polen, apoi se așază în tigaie. Se pune tigaia în cuptor, la 175 de grade, timp de 15 minute.
  6. Morcovul, ceapa roșie, zucchini (doar partea verde, interiorul se folosește) și sparanghelul se taie cubulețe.
  7. Ceapa se trage la tigaie cu puțin ulei, apoi se adaugă și sparanghelul, morcovul și zucchini. Peste legume se pune hrișca fiartă în prealabil. Se amestecă. Se asezonează cu sare și piper. Se completează cu 2 linguri de smântână Artesana și se servește împreună cu copănelele abia scoase din cuptor.

Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.

 Vinul potrivit: DOMENIILE RECAȘ ROZE

Un roze răcoritor cu o paletă aromatică complexă pentru a aduce un plus de prospețime preparatului culinar propus de Chef Marcian Vodnar.