“Am vrut să pregătesc o altfel de supă-cremă, în care să punem în valoare două ingrediente autentic românești: puiul Fragedo și sparanghelul. Sper să vă inspire.” – Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE PENTRU SUPĂ
- 3 cartofi medii
- 500g sparanghel
- 1 ceapă verde
- 300g piept de pui Fragedo
- 500 ml stock de pui
- 5g sare
- 2 linguri unt
- 2 linguri smântână Artesana
- 2 linguri ulei de măsline
INGREDIENTE PENTRU QUENELLE
MOD DE PREPARARE
- Se iau: cartoful, sparanghelul, ceapa verde și pieptul de pui și se pun la fiert cu stock de pui timp de 30 min. Se adaugă sare și puțin unt.
- Când sunt gata fierte, se trec în blender cu smântână și sare și se mixează până capătă o textură catifelată. Se adaugă un pic de ulei de măsline.
- Se formează o quenelle din cremă de brânză cu trufe și o linguriță de smântână pentru omogenizare.
- Pentru servire, se toarnă supa în farfurie și se adaugă quenelle din brânză. Se decorează cu chives mărunțit și se finisează cu sare afumată și ulei de măsline.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: MUSE DAY
Un roze sec ce se va potrivi perfect îmbinării delicate dintre supa-cremă și smântână, complimentând ideal și intensitatea sa aromatică. O alegere care îmbină perfect aroma preparatului cu gustul răcoritor al vinului.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
- Valoare energetică: 5621 kJ/ 1343 kcal
- Grăsimi 80 g din care saturate 30 g
- Carbohidrați 82 g din care zaharuri 21 g
- Proteine 90 g
- Sare 2 g