Gulaș cu pulpe de pui Fragedo, legume de sezon, sos de roșii cu ardei kapia și smântână
„Pregătit în mod tradițional cu carne de porc, gulașul din această rețetă este unul reinterpretat cu pui, pentru o versiune mai lejeră.” Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE
- 1 ceapă
- 4-5 linguri de ulei
- 2 pulpe de pui și 2 copănele Fragedo
- 500ml sos de roșii cu ardei kapia Grandma’s Delights
- 2-3 căței de usturoi
- 2 ouă
- sare
- 6-8 linguri de făină
- pătrunjel proaspăt
- 2 linguri de smântână Artesana
MOD DE PREPARARE
- se toacă ceapa, care se călește într-o tigaie cu puțin ulei; se asezonează cu sare
- se iau pulpele de pui și se taie carnea fâșii, apoi se adaugă în tigaie
- se toarnă sosul de roșii cu ardei kapia și se completează cu puțină apă
- se aromatizează cu puțin usturoi
- într-un bol se bat două ouă, se sărează și se adaugă făina, puțin câte puțin; se amestecă viguros cu telul până când se obține o compoziție din care se pot forma găluște
- se adaugă puțină apă peste carne, pentru a se dilua sosul și se asezonează cu sare
- se formează găluște de făină, care se pun rând pe rând la fiert în sos
- se iau câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt și se presară peste gulaș; se servește cald, cu puțină smântână deasupra.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: IMplicit Merlot
IMplict Merlot de la Cramele Recaș îmbogățește experiența gustativă a acestui gulaș tradițional, adăugând un strat catifelat de fructe roșii și taninuri fine, care se împletesc perfect cu aromele intense ale sosului de roșii cu ardei kapia și carnea fragedă de pui. Textura vinului echilibrează savorile smântânii și găluștelor, transformând fiecare porție într-o experiență culinară reconfortantă.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
Valori nutriționale/ rețetă:
- Valoare energetică: 7442 kJ/ 1778 kcal
- Grăsimi 128 g
- din care saturate 34 g
- Carbohidrați 62 g
- din care zaharuri 6 g
- Proteine 96 g
- Sare 1 g