“Pentru pregătirea dressing-ului, vă recomand să amestecați în sensul invers acelor de ceasornic pentru că astfel evitați separarea iaurtului. Un alt pont este scufundarea feliilor de ridiche în apă minerală rece, pentru că aceasta le face să devină transparente și tari. În plus, în acest fel evităm și oxidarea lor”. – Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE PENTRU FRIGĂRUI
- 4 pulpe de pui Fragedo dezosate, fără piele
- 15g miere polifloră
- 160g iaurt natural din lapte de vacă Artesana
- 3 linguri lapte de vacă Artesana
- 1 lingură smântână Artesana
- 2 frunze mentă
- 5g sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 30g mix de semințe
INGREDIENTE PENTRU TABBOULEH
- 100g quinoa (fiartă în prealabil în apă cu sare și puțin ulei, în jur de 15 min., până când înflorește)
- 1 rodie
- pătrunjel
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură sos de rodie
- mentă
- 100g brânză maturată Artesana cu nuci
INGREDIENTE PENTRU DRESSING
- 1 castravete
- 100g iaurt natural din lapte de vacă Artesana
- 2 linguri de lapte de vacă Artesana
- 2 frunze mentă
- câteva fire de chives
- 1g sare
- 1 linguriță ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
INGREDIENTE PENTRU DECOR
- 1 ridiche feliată subțire, feliile puse în
- 200 ml apă minerală la rece
MOD DE PREPARARE
- Se iau pulpele de pui dezosate, se taie cubulețe și se pun într-un bol.
- Iaurtul, laptele, smântâna, mierea, menta mărunțită se amestecă, adaugându-se apoi sarea și uleiul de măsline. Peste pulpele de pui se presară sare și se toarnă amestecul de lactate. Se lasă la marinat.
- Se pregătește salata tabbouleh: quinoa (fiartă în prealabil) se pune într-un bol. Se bate rodia pentru a extrage semințele, care se adaugă peste quinoa. Peste ea, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, o ceapă roșie tocată mărunt, apoi sosul de rodie, sare, ulei și mentă.
- Se pregătește dressing-ul pentru frigărui: într-un bol, se amestecă iaurt, miere, castravete, mentă, chives, toate tocate mărunt și se adaugă ulei de măsline. Se pune deoparte.
- Se ia brânza maturată cu nucă Artesana și se taie cubulețe. Se adaugă peste salata tabbouleh și se amestecă.
- Se asamblează frigăruile din cuburile de pui lăsate la marinat, se ung cu miere și se presară peste ele mixul de semințe. Se pun la cuptor, 10 min. pe fiecare parte, la 180 de grade.
- În dressing, se adaugă și puțin suc de lămâie, pentru a echilibra gusturile.
- Pentru servire: se pun trei frigărui pe farfurie, se adaugă salata tabbouleh garnisită cu felii de ridiche ținute în apă minerală rece și se servește alături de dressing-ul pregătit anterior.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: DOMENIILE RECAȘ MUSCAT OTTONEL
Muscat Ottonel – un vin care vine în asociere cu o intensitate aromatică perfectă pentru echilibrarea aromelor ușor afumate ale frigăruilor de pui glasate.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
- Valoare energetică: 4370 kJ/ 1044 kcal
- Grăsimi 59 g din care saturate 17 g
- Carbohidrați 38 g din care zaharuri 27g
- Proteine 88 g
- Sare 6 g