“Am ales trufa neagră de Transilvania, un produs autentic românesc, ca să punem în valoare și mai mult sparanghelul și oul de prepeliță.” – Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE
- 150g piept de pui dezosat Fragedo
- mix de ierburi aromatice
- 2 ouă de prepeliță
- 2 linguri ulei de măsline
- 10 fire de sparanghel
- chives
- 5g sare afumată Maldon
- 1 trufă neagră proaspătă de Transilvania
MOD DE PREPARARE
- Se taie pieptul de pui felii, care se trag la tigaie cu ierburi aromatice (cimbrișor, rozmarin).
- Într-o altă tigaie se prăjesc ouăle de prepeliță în ulei de măsline.
- Se trage la tigaie sparanghelul cu sare.
- Pentru servire, se pun pe o farfurie sparanghelul, fâșii rumenite de piept de pui, chives tocat mărunt, ulei de măsline și puțină sare afumată, oul prăjit și felii de trufă neagră de Transilvania.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: MUSE STARS
Caracterul răcoritor, alături de aciditatea vibrantă a spumantului Muse Stars (metoda tradițională), vor echilibra perfect intensitatea gustativă a sparanghelului crocant alături de oul de prepeliță prăjit, garantând o experiență gustativă de excepție.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
- Valoare energetică: 1935 kJ/ 463 kcal
- Grăsimi 37 g din care saturate 1 g
- Carbohidrați 1 g din care zaharuri 0.5g
- Proteine 35 g
- Sare 5 g