Supă de linte cu pulpe de pui crutoane și alune de pădure
„Lintea este o sursă foarte bună de fibre, ceea ce duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge și ajută la scăderea colesterolului. În plus, o ceașcă de linte are doar 23 de calorii.” – Chef Marcian Vodnar
INGREDIENTE
- 80g legume (ceapă, morcov, țelină apio)
- 3 linguri ulei
- 100g linte
- 5-6 linguri sos de roșii cu busuioc Grandma’s Delights
- 200ml stock de pui
- 2 pulpe de pui dezosate Fragedo
- sare
- 1 crenguță de cimbrișor
- 2 felii de pâine pentru crutoane
- alune prăjite Safala
- pătrunjel proaspăt (pentru decor)
MOD DE PREPARARE
- tocăm ceapa, morcovul și țelina apio
- punem puțin ulei într-o oală, iar în ulei punem legumele tocate mai devreme
- adăugăm lintea și amestecăm bine
- completăm cu sosul de roșii și stock-ul de pui
- se iau pulpele de pui dezosate și se taie cubulețe, care se adaugă în oală, alături de sos
- se asezonează cu sare și se aromatizează cu puțin cimbrișor; se acoperă cu un capac și se lasă la înăbușit aproximativ 25-30 minute
- se pregătesc crutoanele: pâinea se taie cubulețe, care se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei și câteva frunzulițe de cimbrișor
- se toacă alunele prăjite
- se transferă supa de linte în vasul de servire, se adaugă crutoanele rumenite și alunele tocate, se decorează cu pătrunjel proaspăt și se servește supa caldă.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: IMplicit Sauvignon Blanc
IMplicit Sauvignon Blanc de la Cramele Recaș conferă un contrast răcoritor și vivace acestei supe de linte bogate, completând cu eleganță intensitatea aromelor de pui. Prospețimea sa citrică și notele de fructe verzi subliniază subtilitatea cimbrișorului și crocantul crutoanelor, oferind o experiență savuroasă și bine echilibrată în fiecare porție.
VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:
- Valoare energetică: 3486 kJ/ 833 kcal
- Grăsimi 40 g
- din care saturate 11 g
- Carbohidrați 47 g
- din care zaharuri 1.6 g
- Proteine 70 g
- Sare 1 g
POFTĂ BUNĂ!