Piept de pui Fragedo în crustă de polen și semințe, servit cu sos de iaurt, miere și mentă
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
[Testimonial:] “Iaurtul de capră este un produs natural fără lactoză, cu foarte multe alte beneficii pentru organism. Am gândit această rețetă special pentru cei care sunt intoleranți la lactoză”. – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente (nr. de porții: 2)
700g piept de pui dezosat Fragedo
160g iaurt natural din lapte de capră Artesana
1g sare
1 linguriță ulei de măsline
3 frunze mentă
1 linguriță de miere polifloră Aurum Noble Honey
100g mix alune, fistic și nucă
1 linguriță polen poliflor uscat Aurum Noble Honey
80 g semințe de mac
Timp de preparare: 35 min.
Nivel de dificultate: medie
Mod de preparare:
- Se face un sos de iaurt, punând într-un bol iaurtul din lapte de capră cu sana, sare, ulei de măsline, menta mărunțită și miere polifloră albă. Se amestecă și se lasă deoparte.
- Într-un alt bol, se pun mixul de alune, fistic și nucă, tocate. Se adaugă polen și semințe de mac. Se amestecă totul.
- Pieptul de pui se feliază și se asezonează cu sare, apoi se trece prin mixul de semințe și mac și se pune într-o tigaie încinsă, cu două linguri de unt pus la topit. Se gătește pentru 10 minute la foc mediu. La 5 minute se întorc bucățile de carne pe partea cealaltă.
- Servire: Se scot bucățile de pui din tigaie când sunt gata și se pun pe o farfurie.
Sosul va acompania puiul, împreună cu o salata verde cu roșii și castraveți.
Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.
Vinul potrivit: DOMENIILE RECAȘ MUSCAT OTTONEL
Un preparat ce ne amintește de chicken & waffels – care se acompaniază perfect cu vin intens aromatic, dar sec și proaspăt în post gust!