Rețeta lunii noiembrie din proiectul #AutenticRomanesc: Piept de pui în crustă de polen și semințe cu sos de iaurt și mentă, asociat cu un vin aromat și fructat:Domeniile Recaș Muscat Ottonel.

Piept de pui Fragedo în crustă de polen și semințe, servit cu sos de iaurt, miere și mentă

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

[Testimonial:] “Iaurtul de capră este un produs natural fără lactoză, cu foarte multe alte beneficii pentru organism. Am gândit această rețetă special pentru cei care sunt intoleranți la lactoză”. – Chef Marcian Vodnar 

Ingrediente (nr. de porții: 2)

700g piept de pui dezosat Fragedo

160g iaurt natural din lapte de capră Artesana

3 linguri sana Artesana

1g sare

1 linguriță ulei de măsline

3 frunze mentă

1 linguriță de miere polifloră Aurum Noble Honey

100g mix alune, fistic și nucă

1 linguriță polen poliflor uscat Aurum Noble Honey

80 g semințe de mac

Timp de preparare: 35 min.

Nivel de dificultate: medie 

Mod de preparare:  

  1. Se face un sos de iaurt, punând într-un bol iaurtul din lapte de capră cu sana, sare, ulei de măsline, menta mărunțită și miere polifloră albă. Se amestecă și se lasă deoparte.
  2. Într-un alt bol, se pun mixul de alune, fistic și nucă, tocate. Se adaugă polen și semințe de mac. Se amestecă totul.
  3. Pieptul de pui se feliază și se asezonează cu sare, apoi se trece prin mixul de semințe și mac și se pune într-o tigaie încinsă, cu două linguri de unt pus la topit. Se gătește pentru 10 minute la foc mediu. La 5 minute se întorc bucățile de carne pe partea cealaltă.
  4. Servire: Se scot bucățile de pui din tigaie când sunt gata și se pun pe o farfurie.

Sosul va acompania puiul, împreună cu o salata verde cu roșii și castraveți.

Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.

 Vinul potrivit: DOMENIILE RECAȘ MUSCAT OTTONEL

Un preparat ce ne amintește de chicken & waffels – care se acompaniază perfect cu vin intens aromatic, dar sec și proaspăt în post gust!